SON DAKİKA
Hava Durumu

Geraşçenko: “Ölmez Alaylar” hibrid savaşın unsuru

Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı İrina Geraşçenko, sözde “ölmez alayların” Ukrayna’ya karşı hibrid savaşın bir unsuru olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2017 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2017 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Geraşçenko: “Ölmez Alaylar” hibrid savaşın unsuru

Ukrayna Parlamentosu Başkan Yardımcısı İrina Geraşçenko,  2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası karşısında alınan zaferin kutlandığı 9 Mayıs Zafer Günü vesilesiyle düzenlenen sözde “ölmez alayların” Ukrayna’ya karşı hibrid savaşın unsuru olduğunu ifade etti.
 
İrina Geraşçenko, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Savaş gazilerinin olmadığı bu süslü bir yapmacık hakaret ve 5 yıl önce ülkemize siyah turuncu kurdele sızdırıldığı gibi günümüzde yayılmaya çalışılan hibrid savaşın unsuru. Böylece bizim tarihi sorumluluk etrafında, neslimizin esas görevi Ukrayna’nın kurtarılması etrafında birleşmemiz yerine tarih ile ilgili tartışmalar yaparak yaşamaya devam etmemiz isteniliyor” diye kaydetti.



155657



Daha önce Ukrayn’da 9 Mayıs tarihinde 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası karşısında alınan zaferin kutlandığı bildirilmişti. Başkent Kiev’de yapılan etkinlikler çerçevesinde Rusya Federasyonu’nda yaygın olan “Ölmez Alay” olarak adlandırılan eylem yapıldı. Eylem, insanların Nazi Almanyasına karşı savaşan dedelerinin resimlerini tutarak yürüyüş düzenleyerek gerçekleştiriliyor. Eylemin yapıldığı sırada Ukraynalı milliyetçiler ve eylemciler arasında çatışma meydana geldi.



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.