SON DAKİKA
Hava Durumu

Gorbaçov da Lenin'in naaşının gömülmesini istedi

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2011 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2011 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gorbaçov da Lenin'in naaşının gömülmesini istedi
MOSKOVA (A.A) - Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, 1917 Bolşevik Devrimi lideri Vladimir İlyiç Lenin'in naaşının gömülmesi gerektiğini söyledi.
     Gorbaçov, Rus İtar-Tass ajansında düzenlediği basın toplantısında, Lenin'in naaşının toprağa verilmesi gerektiğini, ancak bu işlemin, toplumun bölünmemesi için dikkatli yapılması gerektiğini belirtti.
     Gorbaçov, "Ben Lenin'in naaşının gömülmesinden yanayım çünkü bu hem onun, hem de ailesinin isteğiydi" dedi.
     Bir yargıda bulunurken herkesten çok dikkatli olmasını isteyen Gorbaçov, "Her şeyi uygun şekilde ayarlamalıyız. Kendimizi bu büyük adamla vedalaşma düşüncesine hazırlamalıyız. Devletimizin kurucusu olan bu kişi gerçekten de büyük bir insandı" diye konuştu.
    
     -"DEVLET BAŞKANLIĞI 2 DÖNEMLE SINIRLANDIRILMALI"-
    
     Gorbaçov, bir gazetecinin sorusu üzerine, hiçbir siyasetçinin 2 dönemden fazla görev yapmaması gerektiğini belirterek, "2 dönem, daha fazla değil" dedi.
     Rusya'nın gerçekten de demokrasiye doğru ilerlediğini ancak bu yolun onurlu bir şekilde aşılması gerektiğini ifade eden Gorbaçov, "Geçmişte ve bugün sahip olduğumuz Rusya'dan memnun değiliz. Hala yapmamız gereken çok şey var. Tüm düzenlemeleri, ahlaklı şekilde yapmalıyız" diye konuştu.
     Gorbaçov, şöyle konuştu:
     "Bütün Batılı ülkelerin neden normal işleyen demokrasileri var" diyen Gorbaçov, çünkü onların parlamentoda 3 veya 4 partileri var ve hiçbirinin oy oranı yüzde 40'dan fazla değil. Ama burada (Birleşik Rusya Partisi)BRP Sovyetler Birliği'ndeki Komünist Parti'den bile güçlü."
     Rusya'nın demokrasi yolunu sadece yarıladığını, insan hakları sorunlarının bulunduğu ülkedeki demokratik kurumların da sadece "taklit" kurumlar olduğunu ifade eden Gorbaçov, "(İnsan haklarını gözetme) Bu durum bile ülkedeki demokrasinin yapısını göstermekte" ifadesini kullandı.
     Gorbaçov, Rusya'nın demokrasiye geçiş sürecindeki ülkeler listesinde 36. sırada olduğunu kaydederek, "Biz bugün demokrasi yolunu ancak yarılamış durumdayız. Hala çözmemiz gereken şeyler var. Parlamentomuz, mahkemelerimiz, devlet başkanımız ve başbakanımız var ama bunlar tamamen taklit gibi duruyor. Etkili bir çalışma yok" dedi.
     Parlamentoda Kremlin yanlısı BRP'nin çoğunluğu elinde bulundurmasını da eleştiren Gorbaçov, "BRP parlamentoda gücü eline geçirdi. Bu iyi değil. Bu tekel demokratik sürecin gelişmesine imkan vermiyor. BRP bana Sovyetler Birliği'nin en berbat dönemindeki Komünist Parti'yi hatırlatıyor" diye konuştu.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.