SON DAKİKA
Hava Durumu

Gorbaçov’un itirafı, kendisi için nasıl sonuç doğurabilir?

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, Ukrayna milletvekili Anton Geraşçenko, Ukrayna’nın, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov’un Avrupa’ya girişinin yasaklanmasını talep edeceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gorbaçov’un itirafı, kendisi için nasıl sonuç doğurabilir?

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, Ukrayna milletvekili Anton Geraşçenko, Ukrayna’nın, Kırım’ın işgalinin doğru bir karar olduğunu iddia eden SSCB’nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov’un Avrupa’ya girişinin yasaklanmasını talep edeceğini bildirdi.
 
Mihail Gorbaçov’un İngiliz The Sunday Times gazetesi için verdiği demeçte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım’ı işgal etme kararının doğru olduğu iddiasını yorumlayan Anton Geraşçenko, Rusya’nın “Govorit Moskva” (Moskova Konuşuyor) radyosuna yaptığı açıklamada, “Mihail Gorbaçov, şimdi akılsızca eylemleriyle sadece SSCB’yi değil Rusya’yı da yıkmaya yardım ediyor” dedi.
 
Mihail Gorbaçov’un Ukrayna’ya girişinin yasaklanabileceğini ifade eden Geraşçenko, “Benzer durumlarda Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün bozulmasını destekleyen kişilere ülkeye girişini yasaklıyor. Ancak son zamanlarda Gorbaçov’un Ukrayna’ya geldiğini hatırlamıyorum, burada onun yapacağı bir şey yok” diye kaydetti.
 
Gorbaçov’un Avrupa’ya girişinin yasaklanması talep edeceğini dile getiren Anton Geraşçenko, “Bunun dışında, Avrupalı ortaklarımıza başvurup Ukrayna ile Rusya arasında düşmanlığını kışkırtan vakfına (Gorbaçov’un vakfı) finansmanı sağlamama ve Gorbaçov’un Avrupa’ya alınmama talebinde bulunacağız” diye belirtti.

Daha önce, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov’un, Kırım’ın işgalinin doğru bir karar olduğunu iddia ettiği bildirilmişti.
 
İngiliz The Sunday Times gazetesi için demeç veren Mihail Gorbaçov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yerinde olması halinde yine aynı şekilde davranacağını açıklayarak, “Ben her zaman insanların özgür seçimlerini destekliyorum. Kırım’daki çoğunluk Rusya’ya bağlanmak istedi” iddiasında bulundu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.