SON DAKİKA
Hava Durumu

Görevlilerin yüzde 40'ı yalan makinesi testinden geçemedi

Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Ukrayna Savunma Bakanlığı görevlilerinin yüzde 40’nın yalan makinesi testinden geçemediğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Görevlilerin yüzde 40'ı yalan makinesi testinden geçemedi

Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Ukrayna Savunma Bakanlığı görevlilerinin yüzde 40’nın Bakanlık’ta yalan makinesi testinden geçemediğini bildirdi.
 
Ukrayna’nın bir televizyon kanalına konuşan Poltorak, Savunma Bakanlığı’nda yalan makinesi kullanımıyla yapılan denetime bakanlığın 35 yöneticisinin katıldığını ve yüzde 40’ının testte başarısız olduğunu belirtti. Sınamada başarısız olanların görevine son verilmesinin planlandığını bildiren Ukrayna Savunma Bakanı Poltorak, gelecek hafta ilgili kararları sunacağını söyledi.
 
Poltorak, “Benim başka bir seçeneğim yok. Çünkü zamanında karar almayan kişiler, 30-40 yıldır çalışan ama çalışmalarında hiçbir şey değiştirmeyen kişiler büyük perspektiflere sahip değil. Bakanlıkta daha önce düzenlenen çalışma sistemi başarılı şekilde çalışmayacak” diye kaydetti.
 
Stepan Poltorak, Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın kadrosunda yapılacak değişiklikleri gerçekleştirmek için 3-4 ay gerekeceğini dile getirdi.
 
Ayrıva Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kadrosunun 500 kişiden 300 kişiye kadar azaltmayı planladığını ifade eden Poltorak, “Filoda en çok 300 kişilik kadro olmalı” diyerek filoda toplam olarak yaklaşık 11 bin kişinin görev yaptığını, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki görevlerde ise 500 kişinin çalıştığını hatırlattı.
 
Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak, 30 Mart tarihinde Ukrayna Bakanlar Kurulu’nda yalan makinesi kullanımıyla sınav yapılacağını ve kadronun azaltılacağını açıkladı. Bakanlığın kadro yapısının optimize edileceğinin, bakanlık görevlilerinin fonksiyonel görevlerinin ise yeniden gözden geçirileceğini belirten Poltorak, kadro sayısının optimizasyonu ile ilgili kararların, her bir görevlinin geçeceği yalan makinesi testi sonuçlarına göre kabul edileceğini bildirdi.
 
Ukrayna Savunma Bakanlığı’nda yalan makinesiyle sınanma şartı daha 2015 yılında getirilmişti. O zaman Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Genelkurmay ve Savunma Bakanlığı personelinin yüzde 70’inin yalan makinesi testinden geçtikten sonra göreve atandığını açıklamıştı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.