SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürcistan Başbakanı: Rusya’ya karşı yaptırımlara katılmayacağız

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2015 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2015 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gürcistan Başbakanı: Rusya’ya karşı yaptırımlara katılmayacağız

Gürcistan Başbakanı İrakliy Garibaşvili, Gürcistan’ın Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlara katılmayı planlamadığını söyledi.

Apsny.ge sitesinde yer alan bilgiye göre Garibaşvili, “Hükümet başkanı olarak şahsen şimdi de Gürcistan’ın Avrupa Birliği’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlara katılmasına karşıyım. Geçen yıl bu yaklaşımı savundum, şimdi de buna bağlı kalıyoruz” dedi.

İrakliy Garibaşvili, “Tutumumuzu değiştirmeye niyetli değiliz. 
Gürcistan, Avrupa Birliği’nin 15 yaptırımından  birine katıldı, bu yaptırım,  Kırım’da ve Sivastopol’de üretilen ürünler ile ilgili. Biz de aynı durumdayız, bizim işgal edilen Abhazya ve Güney Osetya sorunumuz var ve biz aynısını diğer devletlerden talep ediyoruz” diye kaydetti.


Başbakan Garibaşvili, “Kabul etmeme (Kırım’ın işgalini) politikamıza dayanarak bu kaçınılmaz gereklilikti. Diğer yaptırımları geçen yıl hükümette görüştük ve Rusya’ya karşı yaptırımlara katılmamaya karar verdik. Bu karar yürürlükte kalıyor” diye konuştu.

Benzer kararın kabul edilmesi için birkaç nedenin olduğunu ifade eden Garibaşvili, başlıca nedenlerden bir tanesinin Gürcistan’ın “Rusya ile ticari ilişkileri yeniden başladığına ve bu doğrultuda ciddi ilerlemelerin olmasına çok değer verdiği” olduğunu dile getirdi.

Daha önce Karadağ, Arnavutluk, İzlanda, Norveç, Lihtenştayn, Ukrayna ve Gürcistan olmak üzere Avrupa’nın 7 ülkesinin, Avrupa Birliği’nin Kırım ve Sivastopol’e uyguladığı yaptırımlara katıldığı açıklanmıştı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, söz konusu ülkelerin, Avrupa Birliği’nin uyguladığı ve 23 Haziran 2016 tarihine kadar uzattığı yaptırımlara katılma kararı aldığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.