SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürcistan yönetimi yerel seçimlerde Rusya’nın olası entrikalarından endişeli

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2010 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2010 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Gürcistan yönetimi yerel seçimlerde Rusya’nın olası entrikalarından endişeli
Gürcistan hükümeti, Rusya Federasyonu’nun Gürcistan’da Mayıs ayında yapılması planlanan belediye seçimleri dolayısı ile Rusya yanlısı Gürcü siyasetçileri kullanarak ülkede iç siyasal istikrarsızlık yaratmayı planladığını açıkladı.
Liga-Novosti haber partalında yer alan bilgilere göre, bugün (8 Mart) konuyla ilgili endişelerini dile getiren Gürcistan Başbakan Yardımcısı, Avrupa ve Avro-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Devlet Bakanı Georgiy Baramidze, “Moskova yanlısı siyasetçilerin karışıklık için ortam yaratabileceklerini, Rusya’nın ise bundan istifade edeceğini” savundu.
“Bu, doğrudan (Rusya tarafından) ikinci bir saldırı olarak da, diğer istikrarsızlık yaratma şekillerde de olabilir” şeklinde tahmin eden Baramidze, “Gürcistan’da zorla iktidar değişikliği hedeflenecek” dedi.
“Buna ulaşılması  (iktidar değişikliği) halinde Gürcistan,  bağımsızlığı ve özgürlüğünü yitirecek ve iktidara Rusya kuklaları geçecektir” şeklinde konuşan Devlet Bakanı Baramidze, Rusya’nın söz konusu olası planını  “tamamen gerçekçi” buldu.
Öte yandan Baramidze, “Gürcistan hükümetinin “Kremlin planının hayata geçirilmesini önlemek için elinden geleni yapacağını” temin etti.
Rıdvan Calilov


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.