SON DAKİKA
Hava Durumu

Hangi Kırımlılar Ukrayna vatandaşlığından çıkarılacak?

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yasa dışı seçimlere katılan Kırımlıların Ukrayna vatandaşlığından çıkartılması ile ilgili yasa tasarısı Parlamento komitelerinin incelemesinde.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hangi Kırımlılar Ukrayna vatandaşlığından çıkarılacak?

Başka bir ülkenin seçimlerine katılmaya, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinde veya Ukrayna’nın doğusunda teröristler arasında askerlik yapmaya, Rusya vatandaşlığını almaya zorlanan Rus işgali altındaki Kırım halkının Ukrayna vatandaşlığından çıkarılmayacağı açıklandı.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Parlamentodaki temsilcisi İrina Lutsenko, “Hayatta kalmak için, hapse atılmamak için, ailesini geçindirebilmek için işgal edilen bölgede belirli eylemlerde bulunmak zorunda kalan, silahların namlusu altında referanduma katılmak zorunda kalan veya Rus ordusu ya da sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyetinin ordusunda askerlik yapmaya zorlanan vatandaşlarımız cezalandırılmayacak ve Ukrayna vatandaşlığından çıkarılmayacak” diye kaydetti.
 
İrina Lutsenko, “belirli imkanları kullananların”, kendi isteğiyle başka bir ülkenin seçimlerine katılan veya silahlı kuvvetlerinde askerlik yapanların Ukrayna vatandaşlığından çıkarılacağını vurguladı.



169530



Cumhurbaşkanı’nın Parlamento temsilcisi Lutsenko, ilgili yasa tasarısının Ukrayna Parlamentosunun komitelerinin incelenmesinde olduğunu ve ikinci okuma için işlenip tamamlanmasının planlandığını belirtti.



 



CUMHURBAŞKANININ YASA TASARISI PARLAMENTOYA SUNULDU



Daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından sunulan 8297 sayılı yasa tasarısı Ukrayna Parlamentosu'nda kayda geçirildiği bildirilmişti. Söz konusu yasa tasarısı, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yasa dışı olarak düzenlenen sözde başkanlık seçimlerine katılan vatandaşların Ukrayna vatandaşlığından çıkarılmasını öngörüyor.



 



REFAT ÇUBAROV YORUMLADI



Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından parlamentoya sunulan yasa tasarısının görüşülüp tamamlanması gerektiğini ifade etmişti. Çubarov, Parlamentoda Poroşenko’nun sunduğu yasa tasarısı incelenirken belgenin yasalara uygun hale getirileceği kanaatinde olduğunu paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.