SON DAKİKA
Hava Durumu

Helikopterin düşüş nedeni açıklandı

Türkiye Genelkurmay Başkanlığı tarafından, geçtiğimiz günlerde Hakkari Çukurca'da düşen askeri helikopterin, terörist unsurlarca hava savunma silahıyla vurularak düşürülmüş olabileceği düşünülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Helikopterin düşüş nedeni açıklandı

Türkiye Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde düşen askeri helikopterin, terörist unsurların füze olduğu düşünülen bir hava savunma silahıyla yerden açılan ateş sonucunda düşürülmüş olabileceği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, 13 Mayıs'ta Çığlı 2136 Rakımlı Tepe Üs Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensuplarınca saldırı düzenlendiği, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla saldırı sırasında başka bir bölgede görev yapan, Hava Kuvvetlerine ait 2 F-16 savaş uçağının çatışma bölgesine sevk edilerek, görülen ve bilinen hedeflerin ateş altına alındığı bildirildi. İHA (İnsansız Hava Aracı) ve takviye birliklerin bölgeye intikal ettirildiği esnada başka bir görevin icrası için bölgede bulunan 2 taarruz helikopterinin de ateş desteği amacıyla bölgeye gönderildiği söylendi.

Açıklamada, "Helikopterler görevlerini icra ederken, bir helikopterin, terörist unsurların yerden açtığı ateş sonucu, muhtemelen yerden havaya atılan ve cinsi henüz belirlenemeyen, füze olabileceği değerlendirilen bir hava savunma silahıyla vurularak düşürülmüş olabileceği kanaatine varılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Olayla ilgili ayrıntılı inceleme ve tetkiklere devam ettiği vurgulanan açıklamada: "Saldırıda 2'si pilot, 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 13 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, 13 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bölücü terör örgütüne ait bir Doçka uçaksavar mevzisi ve silahı imha edilmiştir. Şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine tekrar başsağlığı diliyoruz." diye kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.