SON DAKİKA
Hava Durumu

Hem yaptırım hem yardım

Avrupa Birliği’nin Rusya’nın beş bölgesinde köylerin gelişmesi için 80 binden fazla Euro ayırdığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hem yaptırım hem yardım

Ukrayna’ya saldırısı ve topraklarını işgal etmesi nedeniyle Rusya’ya karşı yaptırım uygulayan Avrupa Birliği, Rusya’da projelerin gerçekleştirilmesine destek oluyor. Avrupa Birliği’nin Rusya’nın beş bölgesinde köylerin gelişmesi için 80 binden fazla Euro ayırdığı bildirildi.

 
Rusya’nın RİA Novosti haber ajansının Avrupa Birliği’nin Rusya Temsilciliği Başkanı Vygaudas Usackas’a atıfla bildirdiğine göre, “Rus Köyleri İçin Ümit Kıvılcımı” adlı projeye destek olarak 87 bin Euro ayırdı. Söz konusu proje, Arhangelsk, Kaliningrad, Krasnodar, Altay bölgeleri ve Altay Cumhuriyeti’ndeki korunmalı alanlar ve yerel özyönetim organları arasında işbirliği ve diyalog üzerinden köylerin geliştirilmesini öngörüyor.
 
Vygaudas Usackas, yapılan ihaleye 200 başvuru yapıldığını, 57 başvurunun finanse edileceğine karar verildiğini bildirdi.
 
Kaliningrad bölgesinde 15, Altay bölgesinde ise 19 küçük proje desteklenirken, Krasnodar bölgesinde kırsal turizmin geliştirilmesine yönelik bölge sakinlerinin 12 girişimi desteklendi. Arhangelsk bölgesinde eko turizm ve geleneksel zanaatlar alanının geliştirilmesine yönelik olan 11 küçük projeye destek gösterildi.
 
Arhangelsk bölgesinde desteklenen projelerden birinin 1903 yılında inşa edilen evi onaran Valentina Belyayeva’ya ait olduğuna dikkat çekildi. Valentina Belyayeva'nın sadece 2 evin bulunduğu Ponedelnik (Pazartesi) adlı köyün tek sakini olduğu kaydedildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.