SON DAKİKA
Hava Durumu

Her bir Rus komandosu başına 10 bin dolar ödül konuldu

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2014 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2014 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Her bir Rus komandosu başına 10 bin dolar ödül konuldu

Dnipropetrovsk Vali Yardımcısı Boris Filatov, teröristlerle mücadele kapsamında ölü veya diri her Rus komandosu başına 10 bin dolar para ödülü verileceğini söyledi.

Boris Filatov kişisel Facebook sayfasında, “Dinyepr özel kuvvet taburunun ilk birlikleri oluşturuldu ve göreve başladı. Kontrol noktaları oluşturuldu” dedi. Filatov, “Donetsk ve Lugansk’taki olaylar hakkında çok düşündüm. Bunun, yoksulluk devrimi olduğunu anladım. Yorulmuş, ümidini kesmiş ve hükümet tarafından duyulmayan insanların isyanı. Yurttaşlarımızı umutsuzluk uçurumuna atan Yanukoviç, bugün insanlardan çalınan paraları dağıtarak ve komşu dost olmayan devlete bağlı geleceği vaat ederek onları ayrılıkçılık yapmaya kışkırtıyor” diye devam etti.

Donbass (Ukrayna’nın doğu bölgesi) sakinlerine seslenen Filatov, “Donbasslı Rusça konuşan kardeşlerimiz. Yolunu şaşıranlar. Yörüngelerini kaybedenler. Alçakların tatlı vaatlerine inanlar. Bizim teklifimiz var. Geri verilen her bir silah için para ödülü teklif ediyoruz. Tüfek için 1000 dolar, makineli tüfek için 1500 dolar, bomba atar için 2000 dolar” diye kaydetti.

Filatov, Rusya'dan Ukrayna'ya gelen ve kardeşi kardeşe karşı kışkırtan her bir “yeşil adam” için 10 bin dolar; boşaltılarak yerel yönetime ve Dinyepr taburunun Donbass özel bölüğüne devredilen her bir bina için 200 bin dolar ödül verileceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.