SON DAKİKA
Hava Durumu

Hollanda referandumuna ABD tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Toner, Avrupa Birliği - Ukrayna Ortaklık Anlaşmasının hem Kiev hem de Batı’nın çıkarlarına uygun olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hollanda referandumuna ABD tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Mark Toner, Hollanda’da AB-Ukrayna Ortaklık Anlaşmasına ilişkin yapılan referandumun sonuçlarının ABD’yi hayal kırıklığına uğrattığı açıklandı.

Basın toplantısı sırasında konuşan Toner, "Tabi ki sonuçlar bizi hayal kırıklığına uğrattı. Ancak biz Hollandalıların görüşlerine ve Hollanda’nın siyasi süreçlerine saygı duyuyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi AB-Ukrayna Ortaklık Anlaşmasının gerek Ukrayna, gerek ABD ve AB’nin yararına olduğuna inanıyoruz", diye kaydetti.

Toner, Hollanda’da düzenlenen referandumun tavsiye niteliğini taşıdığını da belirtti.

Resmi olmayan sonuçlara göre katılımın yüzde 32,2 olarak  gerçekleştiği tavsiye niteliğindeki halk oylamasında, “hayır’ cephesi yüzde 61,1  oy aldı.

Başbakan Mark Rutte ise, halk oylaması sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada, anlaşmaya karşı olanların zafer elde ettiğini belirterek, AB ve Ukrayna dahil herkes için kabul edilebilir bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Referandumun nihai sonuçlarının 12 Nisan tarihinde açıklanması bekleniyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.