SON DAKİKA
Hava Durumu

Hollande'dan Rusya'ya veto tepkisi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Halep kentinde çatışmaların durmasını içeren BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını Rusya'nın veto etmesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hollande'dan Rusya'ya veto tepkisi

Fransa'nın Halep'te ateşkes sağlanmasına yönelik teklif ettiği karar tasarısı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Rusya tarafından veto edilince, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 19 Ekim'de Paris'e gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşüp görüşmeyeceğinden emin olmadığını açıkladı.

İki ülke liderinin görüşmesi sırasındanda Suriye, Ukrayna krizlerinin ele alınması planlanıyordu.

Fransız TF1 televizyon kanalına konuşan François Hollande, veto kararının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le 19 Ekim'de Paris'te yapılması planlanan görüşmenin artık çok fazla anlamı kalmadığı mesajını verdi. 

Putin ile görüşmesi hakkında Hollande, "Şimdi kendime soruyorum, bunun bir faydası olacak mı? Bu gerekli mi? Bu bir baskı aracı olabilir mi? Suriye rejimi ile birlikte yaptıklarını, yani Halep'te sivil halkı bombalamalarını biz durdurabilir miyiz? Bu yüzden kendime soruyorum Putin ile buluşmalı mıyım? Ve eğer onunla buluşursam, bunların kabul edilemez olduğunu ve Rusya'nın imajını ciddi olarak etkilediğini söyleyeceğim" diye kaydetti.

Kremlin'den Paris ziyareti açıklama

Paris'ten ziyaretin iptali hakkında resmi bildiri almadıklarını söyleyen Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Putin'in Paris ziyareti hazırlıkları devam ediyor. Görüşmenin Elysee Sarayı'nda yapılması planlanıyor. Ayrıca Putin Rus Kültür Merkezi'nin açılışına katılacak" diye belirtti.

8 Ekim, Cumartesi günü, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'nda, Halep'teki çatışmaların durdurulması ve uçuşların yasaklanmasına dair karar tasarısı Rusya tarafından veto edildi.

Fransa ve İspanya tarafından hazırlanan ve 40'tan fazla ülkenin destek verdiği, Halep'te çatışmaların durmasını ve askeri uçakların kent üzerinde uçmasını sonlandırmasını ihtiva eden tasarıyı daimi üye Rusya veto etmişti. 15 üyeden 11'i olumlu oy kullanırken Venezuela yine ret oyu verirken, Çin ve Angola ise çekimser kalmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.