SON DAKİKA
Hava Durumu

İçişleri Bakanı Mogilyov, emniyet müdürlerine basınla işbirliği yapma talimatı verdi

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2010 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2010 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İçişleri Bakanı Mogilyov, emniyet müdürlerine basınla işbirliği yapma talimatı verdi
Ukrayna İçişleri Bakanı Anatoliy Mogilyov, Ukryana’nın tüm bölgelerdeki emniyet müdürlüklerine basınla işbirliği yapma talimatını verdi.
Ukrayna İçişleri Bakanı Müsteşarı Konstantin Stogniy, 25 Martta Kiev’de düzenlediği basın toplantısında Mogilyov’un ilgili kararı 25 Martta imzaladığını söyledi.
Mogilyov, imzaladığı kararla Ukrayna’nın tüm bölgelerinde, özel statüye sahip Kiev ve Sivastopol (Akyar) şehirlerinde bulunan emniyet müdürlerine gazetecilere karşı yasadışı uygulamaların yapılması halinde bu olayların gerçekleştiği bölgeden sorumlu emniyet müdürlerinin gazetecilerin haklarının korunması amacıyla olay yerine acil olarak gelmeleri ve olay hakkında Ukrayna İçişleri Bakanına bilgi vermeleri talimatını verdi.
Mogilyov, gazetecilerin bilgi, profesyonel yorum alma konusunda tüm engellerin kaldırılması, toplu eylemler ve olaylar sırasında görev yapan gazetecilerin güvenliğinin sağlanması amacıyla emniyet müdürlerine olay yerlerinde gazetecilerle çalışacak yetkiliyi tayin etme talimatını verdi.
İçişleri Bakanı, polisin faaliyetleri hakkında haber konularının geliştirilmesi, basına polis faaliyetlerinin daha detaylı şekilde yansıtılması amacıyla gazetecileri baskınlara ve olay yerlerine alma talimatını verdi.
Niyara Nagayeva- Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.