SON DAKİKA
Hava Durumu

İki sene sonra ilk kez NATO-Rusya Konseyi

En yakın zamanda Brüksel’de NATO-Rusya Konseyi toplanacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İki sene sonra ilk kez NATO-Rusya Konseyi

Rusya’ya Kırım’ı işgal ettikten sonra askıya alınan NATO-Rusya Konseyi yeniden toplanacak.

Belçika’nın başkenti Brüksel'de yapılan NATO ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı sonrasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, NATO-Rusya Konseyi'nin iki hafta içinde toplanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurarak, “Konsey'in büyükelçiler düzeyinde toplanması konusunda anlaştık” diye konuştu.

Konseyin gündeminde ise Ukrayna krizindeki son durum, Afganistan'ın durumu ve terörle mücadele konularının olacağı vurgulandı. Ayrıca daha fazla şeffaflık ve askeri faaliyetlerde riskin azaltılması konularının da toplantıda gündeme gelmesi planlanıyor.

Stoltenberg, “NATO üye ülkelerinin başkanları ve hükümetleri tarafından karar verildiği gibi buluşmamız, siyasi diyalogumuzun bir devamı olacak. Aynı zaman Rusya uluslararası hukuka uymaya başlamadan, normal işbirliğine dönüş yapılmayacak” diye konuştu.

NATO - Rusya Konseyi, taraflar arasında diplomatik güvenin tesis edilmesi amacıyla 2002 yılında oluşturulmuştu.

Konsey, son olarak 2014 yılında toplanmış, ancak taraflar arasındaki diyalog Ukrayna krizi nedeniyle askıya alınmıştı. NATO Rusya'yı, Kırım'ı ilhak ederek ve Ukrayna'daki ayrılıkları destekleyerek devletler hukukunu ihlal etmekle suçluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.