SON DAKİKA
Hava Durumu

İlk hedefi Kırım Tatarları

Rusya’da İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) görevine atanan tuğgeneral Tatyana Moskalkova, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ı ziyaret etmeyi planladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 23:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İlk hedefi Kırım Tatarları

Rusya’da İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) görevine yeni atanan tuğgeneral Tatyana Moskalkova, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ı ziyaret etmeyi planladığını bildirdi.
 
Rusya’nın TASS haber ajansının bildirdiğine göre, Tatyana Moskalkova’nın Kırım’a ziyaretinin amacı, yarımadada Kırım Tatar halkının haklarının sağlanması ile ilgili konuları görüşmek. Moskalkova, “insan haklarının uluslararası arenada şantaj ve baskı için kullanılması” sorununun olduğunu ileri sürdü.
 
Moskalkova, “Bu konu için Kırım’a gitme gerekliliğinin olup olmadığını anlamak için bugün Kırım Tatarlarının bir temsilcisi ile görüştüm. Gerek olduğunu anladım. Kırım’a gideceğim” dedi.
 
Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı olan Rusya Devlet Duması’nın 22 Nisan tarihinde Rusya İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) görevine tuğgeneral Tatyana Moskalkova’nın atanmasını kabul ettiği bildirilmişti. Daha önce Ella Pamfilova’nın yaptığı Ombudsmanlık görevine Tatyana Moskalkova’nın atanması, Rusya Devlet Duması’nın toplantısına katılan 440 milletvekilinin 323’sinin oyuyla kabul edildi.
 
Söz konusu atama Rusya'da tepkilere neden oldu. Böylece Rusya'da bir yıl önce öldürülen muhalefet lideri Boris Nemtsov'un yakın arkadaşı muhalif politikacı İlya Yaşin, söz konusu atama ile, Rusya’da ombudsman kurumunun neredeyse yok edildiğini belirtti. Yaşin, Moskalkova’nın Ombudsmanlık görevine atanmasını, Vladimir Putin’in iktidara gelmesinden sonra başlatılan anayasal düzenin çöküşünün sıradaki aşaması olarak değerlendirdi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.