SON DAKİKA
Hava Durumu

IMF Misyonu Başkanı Arvanitis: ''Ukrayna ekonomisi yavaş yavaş krizden çıkıyor''

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2010 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2010 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
IMF Misyonu Başkanı Arvanitis: ''Ukrayna ekonomisi yavaş yavaş krizden çıkıyor''
Uluslararası Para Fonu (IMF) Ukrayna Misyonu Şefi Thanos Arvanitis, Ukrayna ekonomisinin yavaş yavaş krizden çıktığını açıkladı.
Ukrayna Ekonomi Bakanlığı basın servisinden verilen bilgilere göre, Ekonomi Bakanı Vasiliy Tsuşko ile bir araya gelen Arvanitis, “Ukrayna’nın sanayi üretimi son iki ayda olumlu sonuçlar sergiliyor. Bu ekonominin krizden yavaş yavaş çıktığının göstergesidir” dedi.
Açıklamaya göre, IMF heyetine bakanlığın öncelikli çalışmaları ile ilgili bilgi veren Tsuşko, çalışmaların başlıca devlet finansmanı ve banka sistemini sağlamlaştırma, ülkede yatırım atmosferini iyileştirme üzerinde yoğunlaştığını belirtti.
Tsuşko, hükümetin 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finali hazırlık çalışmalarına, kara ekonomiyi kayıt altına alma ve ülke ekonomisini geliştirmeye yönelik reformları hayata geçirmeye büyük önem verdiğini açıkladı.  
24 Mart – 2 Nisan arasında Ukrayna’da çalışmaları sürdüren IMF heyeti, hükümet organları ile IMF’nin destekleyebileceği ekonomik program üzerinde görüşmeleri sürdürüyor.
Rıdvan Calilov

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.