SON DAKİKA
Hava Durumu

IMF misyonu Ukrayna’ya geliyor

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2010 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2010 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
IMF misyonu Ukrayna’ya geliyor
Uluslararası Para Fonu(IMF) misyonu Ukrayna hükümetinin teklifi üzerine stand-by programı çerçevesinde işbirliği olanaklarını görüşmek üzere 24 Mart’ta Kiev’e gelecek.
İnterfaks-Ukrayna’da yer alan bilgilere göre, 24 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Kiev’de temasları sürdürmesi beklenen Thanos Arvanitis başkanlığındaki misyonun hükümet organları ile ekonomik program üzerinde karşılıklı görüşmeleri başlatmak ve mutabakata varmayı hedefliyor.
Ukrayna Başbakanı Ekonomiden Sorumlu Birinci Yardımcısı Sergey Tigipko, IMF ile işbirliğinin Ukrayna için Rusya veya diğer ülkelerden alınabilecek kredilerden çok daha önemli olduğunu açıklamıştı.
Daha önce IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Ukrayna ile çalışmalarını Ukrayna cumhurbaşkanı seçimleri sona erinceye kadar durdurduğunu açıklamış ve Ukrayna’ya stand-by programı çerçevesinde teklif ettiği iki yıllık yaklaşık 16,4 milyar dolarlık kredinin son kısmını (3,8 milyar dolar) 2010 yılı Ukrayna bütçesiyle ilgili belirsizlik kaldırılıncaya kadar askıya almıştı.
İlişkiler askıya alınmadan önce IMF Ukrayna Misyonu Başkanlığını Ceyla Pazarbaşıoğlu üstlenmişti.
Rıdvan Calilov


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.