SON DAKİKA
Hava Durumu

IMF’nin teknik uzmanları Ukrayna’ya geldi

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2012 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2012 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
IMF’nin teknik uzmanları Ukrayna’ya geldi
Uluslararası Para Fonu’nun teknik heyeti (IMF) 2013 yılı devlet bütçesinin hazırlanması ile ilgili teknik konuları, enerji sektörü ve sosyal yardım programı reformlarını görüşmek üzere Ukrayna’ya geldi.

Bugünden itibaren çalışmaya başlayan heyet Ukrayna’da 5 Eylül’e kadar bulunacak.

Ukrayna’da 2010 yılın başında yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinden ve hükümetin değişmesinden sonra Ukrayna’nın aldığı 11 milyar dolarlık stand-by programının sonlandırılmasına karar verildi.

2010 yılının Temmuz ayın sonunda IMF 10 milyar doları öngören yeni stand-by programı çerçevesinde Ukrayna ile işbirliğini sürdürme kararı almıştı.

Ancak, Kiev bu program çerçevesinde yaklaşık 5 milyar dolar aldı, çünkü 2011 baharında yeni program ikinci inceleme sırasında dondurulmuştu.

IMF, Ukrayna ile işbirliğinin devam etmesi için halka satılan doğal gaz fiyatlarını artırılması şartını koymuştu.

2011 yılın Ekim ayında IMF, Ukrayna’dan kendi halkı için doğal gaz fiyatını yüzde 32, enerji işletmeleri için yüzde 56 oranında yükseltmesini istemişti. IMF söz konusu koşulun stand-by programının tekrar görüşülmesi ve 1,5 milyar dolar kredi verilmesi için önemli olduğunu belirtmişti.

Ukrayna, Rusya ile gaz müzakerelerini tamamlayana dek halkı için doğal gaz tarifesinin artırılması şartının konulmaması için IMF’yi ikna etmeye çalışıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, IMF’den kredi almak için doğal gaz fiyatlarına zam yapılmasını öngören koşulu kabul etmiyor.

Sevil Ablayeva

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.