SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiltere, Rusya'nın etkisine karşı koyma programını canlandırdı

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2015 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2015 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İngiltere, Rusya'nın etkisine karşı koyma programını canlandırdı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Moskova’nın, Doğu Avrupa ülkelerindeki etkisine karşı koymayı amaçlayan ve daha önce İngiltere’nin eski Başbakanı Margaret Thatcher tarafından Soğuk Savaş döneminde başlatılan programı yeniden uygulamaya koydu.

Bloomberg haber ajansına konuşan ve ismi açıklanmayan İngiliz yetkilisi, söz konusu programın yardım vakfına sadece Ukrayna için 5 milyon sterlin yatırıldığını bildirdi. İlgili kişi, Moldova, Gürcistan ve Sırbistan’da demokrasiyi desteklemek için daha 15 milyon sterlin ayrıldığını söyledi.

Söz konusu programın, Know-How Fonu (İngiltere'nin eski SSCB ve Baltık ülkelerine, Merkez ve Doğu Avrupa ülkelerine teknik yardım programı) modeline göre oluşturulduğunu yazan Bloomberg, ilgili programın, 1980’li yıllarda SSCB’nin etkisi altında kalan Doğu Avrupa ülkelerinde yönetim sistemini yeniden düzenlemeyi yardım ettiğini belirtti.

David Cameron’un, Avrupa Zirvesi’nin basına kapalı toplantısında diğer Avrupa liderlerine seslenip Rus etkisinin güçlü olduğu ülkelerde enerji ve bankacılık sektörlerini genişletmek için ilgili vakfı kullanmayı önereceği bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.