SON DAKİKA
Hava Durumu

İngiltere yeni internet kısıtlamaları planını tartışıyor

İngiltere Başbakanı Theresa May'in, internete ilişkin oldukça kapsamlı düzenlemeler oluşturmak amacıyla yeni bir yasa tasarısı planladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İngiltere yeni internet kısıtlamaları planını tartışıyor

İngiltere Başbakanı Theresa May'in, internete ilişkin oldukça kapsamlı düzenlemeler oluşturmak amacıyla yeni bir yasa tasarısı planladığı bildirildi. Muhafazakar Parti'den üst düzey bir yetkili iddiayı doğrulayarak, hükümetin insanların çevrimiçi ortamda neleri paylaşıp, yayınlayabileceğine dair çeşitli kısıtlamalar ortaya koymak niyetinde olduğunu ifade etti. Söz konusu planla birlikte, İngiltere'nin "kişisel bilgi ve internet kullanımı düzenlemelerinde küresel lider" haline geleceği değerlendiriliyor.



155791



Yeni planın, hükümetin internet şirketlerini müşterilerinin internet geçmişlerinin kayıtlarını tutma ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarını kırma yetkisi verebilme gibi düzenlemeleri içeren Soruşturma Yetkileri Kanunu'nun (Investigatory Powers Act) yasalaştırılmasının hemen sonrasında açıklanmasının dikkat çekici olduğu kaydedildi. Düzenleme planına karşı kullanıcıların yoğun tepki gösterecekleri, hatta hükümetin isteklerini kabul etmeleri durumunda internet şirketlerine karşı şimdiden boykot ve tepki çağrılarının yapıldığı belirtiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.