SON DAKİKA
Hava Durumu

"İnsan hakları ihlallerinde dünyanın bilincinin artacağına inanıyoruz"

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle dün akşam saatlerinde elçiliğin internet sitesinde bir açıklama yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2015 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2015 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"İnsan hakları ihlallerinde dünyanın bilincinin artacağına inanıyoruz"

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle dün akşam saatlerinde elçiliğin internet sitesinde bir açıklama yayınladı. 

Rusya Federasyonu'nun saldırısı nedeniyle Ukrayna Devleti'nin temel hak ve özgürlüklerin sağlanmasına öncelik tanındığı belirtilen açıklamada, "İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Uluslararası Sözleşmesi ve Kişisel ve Siyasal Haklar Uluslararası Sözleşmesi gibi modern dünyanın temel uluslararası belgelere dayanarak Ukrayna, hukuk sistemini, devlet makamlarının ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetini geliştirmektedir. Rusya Federasyonu’nun saldırısı bağlamında Ukrayna Devleti, korkudan ve yoksulluktan kurtulma hürriyetleri, ibadet özgürlüğü ve ifade özgürlüğü gibi temel hakların ve özgürlüklerin sağlanmasına öncelik tanımaktadır" ifadeleri kullanıldı.

"Kesintisiz ulaşımın sağlanmasını talep ediyoruz"

Rusya tarafından geçici olarak işgal edilen Ukrayna’nın topraklarında siyasi ve sivil hakların ihlallerinin şiddetle kınandığını vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: "Rusya’nın teröristlere verdiği desteği, sistematik bir şekilde uyguladığı siyasi ve silahlı baskıyı, şantaj ve vatandaşlara tehditleri durdurmasını talep ediyoruz. Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde BM İnsan Hakları Gözlemci Misyonu ve diğer uluslararası insan hakları kuruluşlarının faaliyetleri için kesintisiz ulaşımın sağlanmasını talep ediyoruz."

Rusya'nın insan hakları ihlalleri konusunda dünyanın bilincinin artacağı ümit edilen açıklamada, "Rusya Federasyonu'nun insan haklarını ihlalleri konusunda dünyanın bilincinin İşgal edilen Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin topraklarında, Donetsk ve Lugansk bazı bölgelerinde insan haklarına ilişkin duruma uluslararası gözlemcilerin verdiği geniş dikkat sayesinde Rusya Federasyonu'nun saldırısı sonucunda meydana gelen insan hakları ihlalleri konusunda dünyanın bilincinin artacağına inanıyoruz" denildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.