SON DAKİKA
Hava Durumu

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Trump'ın son kararını değerlendirdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin Nükleer Anlaşma'yı sabote etme girişiminde başarısız olduğunu kaydederek, söz konusu anlaşmayı İran için "kalıcı bir zafer" olarak nitelendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Trump'ın son kararını değerlendirdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün, 14 Ocak'ta yaptığı açıklamada, ABD'nin Nükleer Anlaşma'yı sabote etme girişiminde başarısız olduğunu kaydederek, söz konusu anlaşmayı İran için "kalıcı bir zafer" olarak nitelendirdi.

Ruhani, bir televizyon kanalına verdiği demeçte, "Amerikan yönetimi, Nükleer Anlaşma'yı baltalamak konusunda başarısızlığa uğradı. Tekrar eden çabalarına rağmen Trump, anlaşmanın altını oyamadı." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran ile nükleer anlaşmayı son bir kez daha uzatmaya karar vermişti. Trump'ın imzalayacağı feragat ile İran'a uygulanan yaptırımların 120 gün daha ertelenmesi söz konusu olacak. Öte yandan Trump geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada, "korkunç kusurlarını" düzeltmek için Nükleer Anlaşma'nın Avrupalı imzacılarına ültimatom verdiğini, aksi takdirde ABD'nin anlaşmadan çekileceğini kaydetmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.