SON DAKİKA
Hava Durumu

İran'da dini lider Hamaney'den Ruhani'ye sert eleştiriler

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, yaklaşan seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye sert eleştirilerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2017 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran'da dini lider Hamaney'den Ruhani'ye sert eleştiriler

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, yaklaşan seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye sert eleştirilerde bulundu. Ruhani'ye, Birleşmiş Milletler eğitim reformuyla Batı etkisini teşvik ettiği suçlamasında bulunan Hamaney, söz konusu reformun dini ilkelerle çeliştiğini ifade etti.



155277



19 Mayıs'ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde eğitimcilerle bir araya gelen Hamaney, "Bu ülkenin temelinde İslam ve Kur'an vardır. Burası, Batı'nın yozlaşmış, kusurlu ve yıkıcı yaşam tarzının yayılmasına izin vereceğimiz bir yer değildir." şeklinde konuştu.



UNESCO tarafından önerilen "Eğitim 2030" adlı reform planını eleştiren Hamaney, İslam Cumhuriyeti'nde bu tarz bir çalışmanın kabul edilmesinin mantıklı olmayacağını savundu. Radikal kanadın yorumcuları, söz konusu planın eğitimde cinsiyet eşitliğini teşvik edeceğini, bu yüzden dine aykırı olduğu görüşündeler.



Hamaney açıklamasının devamında Birleşmiş Milletler'i büyük güçlerin etkisinde kalmakla suçlayarak, sözde uluslararası bir organ olarak nitelendirdi. Öte yandan seçime az bir süre kala, Hamaney'in Ruhani'ye karşı eleştirilerinde dozajı giderek arttırdığı değerlendiriliyor. 19 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, radikal kanadın adayı durumundaki İbrahim Reisi ve reformcu mevcut cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yarışına sahne olması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.