SON DAKİKA
Hava Durumu

İran'dan Manchester saldırısına ilişkin hem kınama hem eleştiri

İngiltere'nin Manchester şehrinde 22 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili olarak İran bir kınama mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran'dan Manchester saldırısına ilişkin hem kınama hem eleştiri

İngiltere'nin Manchester şehrinde 22 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili olarak İran bir kınama mesajı yayınladı. Mesajda ayrıca İran, Batı'nın Körfez ülkeleriyle güvenlik işbirliğinden meydana gelen "yapay ittifakların" bu tarz tehditleri bertaraf etmek için bir faydası olmayacağı eleştirisinde bulundu. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi yaptığı açıklamada, "Terörizm ancak geniş kapsamlı tedbirlerle ve çifte standartların önlenmesiyle bertaraf edilebilir. Yapay ittifaklar, dünyada terörizm kanserinin büyümesini durduramaz." şeklinde konuştu.



156046



Bu Pazartesi günü İngiltere'deki Manchester şehrinde bir konser esnasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi de yaralanmıştı. ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında İran'ın, Ortadoğu'daki militan grupların desteklenmesi ve finanse edilmesinde anahtar ülke durumunda olduğunu vurgulamıştı. İran iddiaları reddederken, Suudi Arabistan'ın aşırıcı militanların finanse edilmesinin gerçek sorumlusu olduğunu beyan etmişti.



Riyad ve Tahran arasında tansiyon giderek yükselirken, İran Devrim Muhafızları'nın eski komutanı Muhsin Rızai Twitter üzerinden bir açıklama yaparak, "Manchester'da gerçekleştirilen terörist saldırı, Trump'ın terör şefleriyle yaptığı kılıç dansının bir sonucudur." ifadelerini kullandı. Trump ve Beyaz Saray yetkilileri, geçtiğimiz Cumartesi günü Suudiler'le yaptıkları 110 milyar dolarlık silah anlaşmasının ardından geleneksel kılıç dansına katılmışlardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.