SON DAKİKA
Hava Durumu

İşbirlikçi İlyasov, efendisi Putin'e rapor verdi

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2015 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2015 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşbirlikçi İlyasov, efendisi Putin'e rapor verdi

Kırım Hareketi Başkanı, Kırım Rus yönetimi Parlamentosu Başkan Yardımcısı Remzi İlyasov, Kırım’dan Kiev’e giden siyasetçilerin faaliyetini yıkıcı olarak nitelendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Kırım ziyareti sırasında milli toplum kuruluşları temsilcileri ile yaptığı toplantıda konuşan İlyasov, 1-2 Ağustos tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi’ni, Kırım’da istikrarı bozma girişimi olarak adlandırdı.

‘Biz, Ağustos ayında Kırım Cumhuriyeti’nde durumu istikarasızlaştırma ve milletler arası ilişkileri gerginleştirme girişimini gördük. 1-2 Ağustos tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi’ni kastediyorum’ diyen İlyasov, Kongre katılımcılarının Kırım’daki halkları birbirine düşürme amacı güttüğünü ileri sürdü.

Kırım’dakilerin bunu önceden gördüğünü ve DKTK’den bir hafta önce işbirlikçi Kırım Tatarları tarafından kurulan Kırım Hareketi’nin, 25 Temmuz tarihinde Akmescit’te 2. Konferansını düzenlediğini anlatan İlyasov, “Ankara’da olup bitenler hakkında doğru ve net değerlendirme yapıldı. Orada (Konferansta), Kiev’de yerleşen, Kiev’de barınak bulan ve milletler arası ilişkileri bozma dahil olmak üzere istikrarı bozma eylemlerinde bulunan siyasetçiler grubunun yıkıcı faaliyetini kabul etmeme düşüncesi oybirliği ile kabul edildi” diye konuştu.

Daha önce İşbirlikçi Kırım Tatarları tarafından kurulan Kırım Hareketi’nin düzenlediği Konferans katılımcıları Ankara’da 1-2 Ağustos tarihinde geçen 2. Dünya Kırım Tatar Kongresi’ni “yasadışı” olarak ilan etmişti.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.