SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal edilen Donbas’tan Ukrayna’ya kömür sevk ediliyor

Ukraynalı askerler ve Rusya yanlısı teröristler arasında çatışmaların devam ettiği Ukrayna’nın Donbas bölgesinde bulunan ve Ukrayna bütçesine askeri vergi ödeyen şirketlerin, engelsiz şekilde Ukrayna’ya yakıt sağlayabildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal edilen Donbas’tan Ukrayna’ya kömür sevk ediliyor

Ukrayna'nın Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklardan ve Sığınmacılardan Sorumlu Bakanı Vadim Çernış, Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde teröristlerin kontrolü altında bulunan bölgelerdeki şirketlerin, engelsiz şekilde Ukrayna’ya yakıt sağlayabildiği bildirildi.
 
Ukrayna’nın bir televizyon kanalında 6 Mayıs günü konuşan Vadim Çernış, “İşgal edilen bölgelerden kömür Ukrayna yönetiminin kontrolü altında bulunan bölgelere sağlanıyor ve bize elektrik enerjisi sağlıyor… Orada, bir şekilde bize bağlı olan ve vergi ödeyen çok sayıda, yüz binlerce insanının, askeri vergi ödeyen şirketlerin çalıştığını belirtmek istiyorum. Onlar kime vergi ödüyor? Ukrayna’ya” diye kaydetti.
 
Çernış, işgal edilen bölgelerden kömür nakliyatının, Kiev’in kontrolü altında bulunan bölgelerde yeniden tescil olan şirketler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.
 
Konuşması sırasında Vadim Çernış, Ukrayna yönetiminin kısmen bağışçıların yardımı sayesinde Donbas’ı onaracağını ifade etti. İlgili planın imzalandığını bildiren Vadim Çernış, planda öngörülen adımlar ve detaylar ile ilgili herhangi bir bilgi vermedi.
 
Ukrayna Parlamentosu, Ukrayna Başbakanlığına Vladimir Groysman’ın atanmasından sonra 14 Nisan tarihinde Ukrayna’nın yeni Bakanlar Kurulu üyelerini açıkladı. Geçici Olarak İşgal Edilen Topraklardan ve Sığınmacılardan Sorumlu Bakanlığa, Donbas’ın Onarılmasından Sorumlu Devlet Ajansı’nın Başkanı Vadim Çernış atandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.