SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal edilen Kırım’da avcı uçakları yarışacak

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Rusya Hava Uzay Kuvvetleri’ne bağlı “Striji” ve “Russkiye Vityazi” adlı havacılık gösteri grupları yarışacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal edilen Kırım’da avcı uçakları yarışacak

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 28 Mayıs-5 Haziran tarihlerinde Rusya Hava Uzay Kuvvetleri’ne bağlı “Striji” ve “Russkiye Vityazi” adlı havacılık gösteri gruplarının yarışmasının düzenleneceği bildirildi.
 
Aviadarts -2016 adlı yarışmanın amacının, hava gösterisini sergilemek ve füze sistemlerinden hedeflere tam isabeti göstermek olduğu belirtildi.
 
Rusya Hava Uzay Kuvvetleri Başkomutanı Viktor Bondarev, Rus pilotların başka ülkelerde de gösteri düzenlemeyi planladığını savundu.
 
Viktor Bondarev, “Programımız var ve pilotlarımız bu yıl mutlaka başka ülkeleri de ziyaret edecek. Hiç kimseye ret cevabı vermiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Rusya Hava Uzay Kuvvetleri kurmayındaki organizatörler, bunun askeri tatbikat değil, spor yarışması olduğunu belirtti.
 
Yarışmaya Mi-28N ve Yak-130 jet eğitim uçaklarının katılacağı bildirildi.
 
Daha önce işgalcilerin, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Kefe ile Kerç arasındaki Çavda (Çauda) burnunda deniz piyadeleri poligonunu, Rusya Hava Uzay Kuvvetleri’nin poligonuna dönüştürdüğü bildirilmişti. Poligonda Aviadarts yarışmasının düzenlenebileceği belirtildi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.