SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler, Kırım Tatarını “yanlışlıkla” gözaltına aldı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Akmescit bölgesi Pionerskoye-3 köyünde evinde arama yapılmasından sonra gözaltına alınan Kırım Tatarının “yanlışlıkla” gözaltına alındığı savunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler, Kırım Tatarını “yanlışlıkla” gözaltına aldı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Kırım Tatarlarına karşı baskılar devam ediyor. Rus kolluk kuvvetleri, bugün 14 Mayıs tarihinde Akmescit Bölgesi Pionerskoye-3 köyü Colman sokağında ikamet eden Abdulla Yuvaşev’in evinde arama yaptı. Ardından Yuvaşev gözaltına alındı. Ancak işgal edilen Kırım’daki Rus kolluk kuvvetleri, bunun bir “yanlışlık” olduğunu öne sürdü.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kırımlı avukat Emil Kurbedinov, “Avukat Ayder Azamatov ile Pionerskoye-3 köyünde yapılan arama konusunu telefonla görüştük. Avukat Azamatov, gözaltına alınan Kırım Tatarının yanına gitti. Tutuklunun bir saat içinde serbest bırakılacağını bildirdi. Kolluk kuvvetlerinin, “yanlışlık olduğunu” öne sürdüklerini belirtti” diye bildirdi.
 
Durumu yorumlayan Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Zair Smedlâyev, “Bütün köyü rahatsz edecek derecede gürültü çıkardılar, avlu kapısını kırdılar, Yuvaşev'in komşularını, aile mensuplarını korkuttular ve bunun “yanlışlık olduğunu” savunuyorlar. Bir zaman sonra şu günlerde gözaltına alınan kişilerin çoğunun “yanlışlıkla gözaltına alındıklarının” ortaya çıkacağını biliyorum, ama bu “yanlışlıklar” için kim sorumlu tutulacak?” diye kaydetti.
 
Bugün, 14 Mayıs tarihinde sabah saatlerinde Rus kolluk kuvvetlerinin, Akmescit Bölgesi Pionerskoye-3 köyü Colman sokağında bir Kırım Tatarının evinde arama yaptığı bildirildi.
 
Bundan önce de 13 Mayıs akşam saatlerinde Rus kolluk kuvvetlerinin Karasupazar’ın Muşaş (Vişennoye) köyünde bulunan camide arama düzenlediği bildirildi.
 
12 Mayıs tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Bahçesaray şehrinde, Kırım Tatarlarının toplu olarak yaşadıkları Hanlar Çayırı (6. Mikrorayon) mahallesinde 5 Kırım Tatarının evinde ve Kırım Tatarlarına ait Karavansaray Kafe'de arama yapıldı. Aramalar sonrası Zevri Abseitov, Remzi Memetov, Rüstem Abiltarov ve Enver Mamutov olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Aynı gün Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov gözaltına alındı ve hakkında ev hapsi kararı verildi.
 
6 Mayıs tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Akmescit’in Molodöjnoye kasabasında Rus kolluk kuvvetleri, camiye Cuma namazı sonrası baskın düzenleyerek 100’den fazla Müslümanı zorla alıp götürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.