SON DAKİKA
Hava Durumu

"İşgalciler, KTMM'yı satın almaya çalıştı"

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Avrupalı gazeteciler ile buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"İşgalciler, KTMM'yı satın almaya çalıştı"

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kiev’de Avrupalı gazeteciler ile bir araya geldiği zaman Rusya’nın ilk başta Kırım Tatar Milli Meclisi’ni satın almaya çalıştığını açıkladı.

Gazetecilere konuşan Kırımoğlu, “İşgalcilerin öncelikli görevi, Kırım Tatar Milli Meclisi ile anlaşmak idi. Bundan dolayı ben, Putin ile görüşme yapmak için Moskova’ya davet edilmiştim. Ancak onlar bunu başaramadı ve işgalciler, geleneksel stratejisine döndü: ayrılmak, ezmek, korkutmak. Onlar, Kırım Tatar Milli Kurultayı üyelerine baskı uygulayıp Kurultay üyelerin yeniden toplanıp Kırım Tatar Milli Meclisi’nin yeni üyelerini seçmelerini istedi, ama başaramadı” dedi.

Rusların KTMM üyelerine şantaj uyguladığını ve onları satın almak istediğini anlatan Kırımoğlu, Rusların, KTMM üyelerin işgalci yönetimine çalışması için çaba sarfettiğini ifade etti.

Kırımoğlu, “Ancak işgalciler, 33 kişiden sadece birkaçının (direncini) kırabildi. Bundan dolayı onlar (işgalciler), başka yönteme geçip baskı uygulamaya ve hapse atmaya başladı” diye kaydetti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.