SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden “Kırım Tatar aşırıcılığı” hakkında uyarı

İşgal edilen Kırım’ın sözde İç Politika, Bilgi ve İletişim Bakanlığı, işgal edilen yarımadanın sakinlerini Ukrayna’nın anakarasında bekleyen “tehlike” hakkında uyarı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 21:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden “Kırım Tatar aşırıcılığı” hakkında uyarı

İşgal edilen Kırım’ın sözde İç Politika, Bilgi ve İletişim Bakanlığı, Ukrayna’nın anakarasında Kırımlıları bekleyen “tehlike” hakkında uyarı hazırlayarak Kırım’ın tüm devlet organların başkanlarına gönderildi.

Örneğin, Sudak Belediye Başkanı Nikolay Serov’un hazırladığı belgede, Kırım’ın sözde İç Politika, Bilgi ve İletişim Bakanlığı’na atıfta bulunarak, “Ukrayna’nın sınır kontrol noktalarında Kırım Tatar aşırıcıların etki alanları genişlediği için Ukrayna’ya giden Kırım sakinleri için tehlike seviyesinin arttığı hakkında bilgi geldi” diye belirtildi.

Bundan dolayı yöneticilere, bu bilgiyi dikkate alma, Kırımlılara ise, işgal edilen yarımadanın idari sınırından Ukrayna’nın anakarasına geçmeme önerisi yapıldı.

Bununla birlikte söz konusu belgede işgalci hükümetinin Kırım Tatarlarına karşı sürdürdüğü baskılar ve yasadışı eylemler (aramalar, kaçırılmalar, cinayetler) hakkında bahsedilmiyor.

Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu üyesi Ervin İbragimov 24 Mayıs tarihinde kaçırıldı ve hala bulunamadı.

29 Mayıs tarihinde Kırım Tatarı Mumine Aliyeva kaçırılarak canice tecavüz edilip öldürüldü.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.