SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden Kırım Tatarlarının eylem başvurusuna ret

Kırım Tatarlarına baskıların durmak bilmediği Rus işgali altındaki Kırım’da etnik ve dini temelli uygulanan siyasi baskıları protesto etmek amacıyla eylem düzenlemek isteyen Kırım Tatarları yine ret cevabı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2017 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden Kırım Tatarlarının eylem başvurusuna ret

Rusya’nın işgal ettiği kırım’da Kremlin’in kontrolündeki Akmescit (Simferopol) yönetimi, Kırım Tatar aktivistlerinin yarımadada etnik ve dini baskıların uygulanması nedeniyle Kırım yönetimini protesto etmek amacıyla eylem yapmasına izin vermedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celâl, Kırım’da dini ve siyasi sebeplerle uygulanan baskıları protesto etmek amacıyla 19 Mayıs günü eylem düzenlemek için 15 Mayıs günü başvuruda bulunduklarını ancak beklenen bir cevap aldıklarını kaydetti.

Celâl, “Akmescit Belediyesi bize kamuya açık etkinliğin düzenlenmesi ile ilgili başvurumuzu yürürlükteki mevzuata uygun şekilde yapmayı önerdi ve daha sonra izin konusuna dönüleceğini belirtti” dedi.

Başvuruda tüm formalitelere uyulduğuna dikkat çeken Celâl, ret cevabının anlamsız olduğuna işaret etti.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celâl, sözde Akmescit yönetiminin kendilerine aynı gün içerisinde ret cevabı verdiğini kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.