SON DAKİKA
Hava Durumu

“İşgalin sona ermesinden sonra Kırım’da çok ihtilaf olacak"

Ukraynalı uzman Yevgeniy Glibovitskiy, Vladimir Putin’in Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da varlığını sürdüremeyecek siyasi sistemini kurduğu fikrini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“İşgalin sona ermesinden sonra Kırım’da çok ihtilaf olacak"

Pro.mova danışmanlık şirketinin kurucusu, strateji uzmanı Yevgeniy Glibovitskiy, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Putin rejiminin yıkılmasından ve yarımadaya Ukrayna’ya bağlı özerklik statüsünün geri verilmesinden sonra Kırım’da işgalden önceki durumla kıyasla daha çok ihtilafın yaşanacağı fikrini paylaştı.
 
Kiev’de bugün, 30 Mayıs tarihinde çalışmalarına başlayan “Kırım’ın Geleceği” uluslararası gençlik forumu kapsamında konuşma yapan Yevgeniy Glibovitskiy, “Kırım Tatarlarının çoğu Orta Asya söylevlerinde büyüdü. Bundan dolayı gönümüzde şöyle bir durum söz konusu: bazıları hayatta kalma değerlerine göre, bazıları ise gelişme değerlerine göre yaşıyor. Onların arasında  ihtilafın olduğunu görüyoruz” diye savundu.
 
Kırım Tatarları arasındaki bölünmüşlüğün üstesinden gelmek için kimlik konusunda uzlaşmaya gidilmemesi gerektiğini ifade eden Glibovitskiy, “Kırım’ın dışında altyapı ve enstitülerin kurulması önemli, onların sayısı daha çok olmalı. Popüler Kırım Tatar kültürü, Kırım Tatar sanatı, Kırım Tatar sanatçıları nerede? Onları görmüyorum” diye kaydetti.
 
QHA muhabirinin bildirdiğine göre, Yevgeniy Glibovitskiy, Eurovision 2016 şarkı yarışmasına katılan ilk Kırım Tatar şarkıcı Camala’ya dikkat çekti.
 
Kiev’de bugün, 30 Mayıs tarihinde “Kırım’ın Geleceği” uluslararası gençlik forumu çalışmalarını başladı. Forumun Koordinatörü Gülnara Muratova, etkinlik organizatörlerinin foruma katılmak isteyen Kırım Tatar gençlerinden 400’e yakın başvuru aldığını, onların arasında foruma katılmak için Ukrayna’nın farklı bölgelerinde ikamet eden Kırım Tatarları ve dünyanın farklı ülkelerindeki Kırım Tatar diasporalarının temsilcileri olan 200 katılımcı seçildiğini belirtti. Kiev’in Bratislava hotelinde düzenlenen “Kırım’ın Geleceği” forumu, 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.