SON DAKİKA
Hava Durumu

İşlenmiş nükleer yakıt deposu Verhovna Rada’ya sorulmadan kurulacak

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2007 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2007 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşlenmiş nükleer yakıt deposu Verhovna Rada’ya sorulmadan kurulacak
Ukrayna Yakıt ve Enerji Bakanı Yuri Boyko ve ABD Enerji Bakanı Samuel Bodman, 16 Eylül’de Viyana’da yaptıkları görüşme sırasında enerji alanında Ukrain - Amerikan işbirliği hakkında görüştü.

Yapılan görüşme sırasında Ukraynalı bakan, enerji güvenliği açısından Ukrayna için işlenmiş nükleer yakıt deposunun yapılması stratejik olarak önem taşımakta olduğunu ve ambarın kurulması ihalesini Amerikan Holtec şirketinin kazandığını bildirdi.

Bakan, projenin uygulanması Ukrayna’ya 10 yıl içinde 10 milyar doları tasarruf etmeye imkan sağlayacağının altını çizdi. Proje çalışmaların hızlandırılması için bu yıl ek anlaşma yapıldı. Anlaşma, Ukrayna Parlamentosunun işlenmiş nükleer yakıt depo merkezinin inşaatı ile ilgili kanununu çıkartmasına kadar çalışma hızının sınırlandırılmasını öngörüyor.

ABD Enerji Bakanı, iki ülke arasındaki nükleer yakın alanında işbirliğini değerlendirdi. Şeffaf prosedürlerin sağlanması, ortak araştırma projesinin uygulanması, “Neftogaz Ukrayna” ve Amerikan ??rathon International Petroleum Ltd şirketlerin Dnepr- Donetsk havzasının kuzeybatı bölümü kaynaklarının incelenmesi iznininin alınması için başvuru yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Çeviri: Lilya Emiruseinova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.