SON DAKİKA
Hava Durumu

İspanya, Rus hacker'ı ABD'ye iade etmeyi kabul etti

İspanya, ABD'den gelen uluslararası tutuklama emriyle, 7 Nisan'da Barcelona şehrinde tutuklanan Rus bilgisayar programcısı Pyotr Levaşov'u ABD'ye iade etme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İspanya, Rus hacker'ı ABD'ye iade etmeyi kabul etti

İspanya mahkemesi, ABD başkanlık seçimlerini hedef alan siber saldırılara karıştığı gerekçesiyle ABD'den gelen uluslararası tutuklama emriyle 7 Nisan'da, İspanya'nın Barcelona şehrinde tutuklanan Rus bilgisayar programcısı Pyotr Levaşov'un ABD’ye iade edilmesini kabul etti.



 



İspanya Ulusal Mahkemesi, Rusya vatandaşı Pyotr Levaşov’un ABD mahkemesinde yargılanması gerektiğine karar verdi.



 



Levaşov'un üç gün içinde bu kararla ilgili itiraz başvurusu yapabileceği bildirildi.



 



155009



 



Rus bilgisayar programcısı Pyotr Levaşov'un, "Peter Severa" takma adlı hacker olduğu iddia ediliyor. Dünyanın en ünlü "spammer"larından biri olarak nitelendirilen Levaşov, ABD başkanlık seçimlerini hedef alan siber saldırılara karıştığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.



 



Connecticut Savcılığından soruşturmayla ilgili olarak yapılan açıklamada, Levaşov'un dünya çapında milyonlarca bilgisayarı etkileyen çok sayıda siber saldırıyı yürüttüğü ve organize ettiği ifade edildi. Söz konusu siber saldırıların malware yoluyla bilgisayarlardan bilgi ele geçirme, binlerce spam yollama ve e-dolandırıcılık gibi yöntemlerle gerçekleştirildiğine inanılıyor. Ayrıca yürütülen soruşturmada, Levaşov'un ismi, onbinlerce kullanıcının banka hesapları ve bilgilerinin ele geçirilmesine sebep olan "Kelihos" isimli virüsün yaratıcısı olarak geçiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.