SON DAKİKA
Hava Durumu

İşte gazeteciye saldırı anı

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2013 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2013 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşte gazeteciye saldırı anı

Youtube’da yayınlanan videoda 25 Aralık’ta gazeteci Tatyana Çornovol’un saldırganlardan nasıl kurtulmaya çalıştığı görülüyor.

Videoyu ekleyen Dmitriy Chigrin adlı Youtube kullanıcısı, “Videoda tarih ve saat yanlış gösteriliyor. Olay 25 Aralık tarihinde saat 00.00 – 01.00 arasında meydana geldi. Video Tanyana Çornovol’un benzin istasyonundan ayrılmasıyla başlıyor. Videonun ilk dakikasında Tatyana Çornovol’un sakin bir şekilde aracını sürdüğünü ve kimsenin yolunu kesmediğini doğruluyor. AA5499EH plakalı Porsche Cayenne Turbo marka araç ortaya çıkıyor ve Çornovol’un arabasını sıkıştırmaya başlıyor” diye açıklama yaptı.

İktidar gazeteciye yapılan saldırının provokasyon olabileceğini öne sürüyor. Ukraynalı siyasi yorumcular bu tip bir saldırının iktidarın aleyhinde olduğu ve Rus gizli servisi tarafından yapılmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtiyorlar.

Ukrayna İçişleri Başkanı Vitaliy Zaharçenko bu davayı bizzat kendisi denetliyor. 25 Aralık akşamı Tatyana Çornovol’a yapılan saldırıdan sorumlu oldukları tahmin edilen şüpheliler gözaltına alınmıştı. Üçüncü şüpheli aranmaya devam ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.