SON DAKİKA
Hava Durumu

İstihbarat, Donbas'taki Rus asker sayısını açıkladı

Ukrayna istihbaratı, Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk bölgelerinin işgal edilen kesimlerinde 35 bin Rus askerinin bulunduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 22:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İstihbarat, Donbas'taki Rus asker sayısını açıkladı

Ukrayna Savunma Bakanlığı’na bağlı Ukrayna İstihbarat Başmüdürlüğü, Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk bölgelerinin işgal edilen kesimlerinde Rusya’nın 1. ve 2. kolordusuna bağlı 35 bin askerin, ayrıca 6 bin doğrudan Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri temsilcisinin bulunduğunu bildirdi.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ukrayna İstihbarat Başmüdürlüğü temsilcisi Vadim Skibitskiy, işgalci asker sayısının son aylar içinde değişmediğini belirtti.
 
Vadim Skibitskiy, “Son üç ay içinde ülkemizin topraklarında bulunan Rus işgalci askerler sayısında büyük değişmeler olmadı. Rusya’nın ne birinci ne ikinci kolordusunda ne de doğrudan Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri askerlerinin sayısında değişiklik olmadı” diye kaydetti.
 
Bununla birlikte Vadim Skibitskiy, işgal edilen bölgelerde sorumluluk gerektiren görevlerde Rusya vatandaşlarının olduğunu, lojistik donatımın Rusya’dan sağlandığına dikkat çekti.
 
Ukrayna’nın güneydoğu bölgelerinde Ukraynalı askerler ve Rusya tarafından desteklenen teröristler arasında çatışmalar, 2014 yılının Nisan ayından beri devam ediyor. Ukrayna yönetimi o dönemde Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bir kısmında terörle mücadele operasyonu başlatmıştı. Söz konusu bölgelerin bazı yerleşim yerleri teröristlerin işgali altında bulunuyor. Birleşmiş Milletler teşkilatının düzenli olarak hazırladığı raporlardaki verilerie göre, çatışmanın başlamasından bu yana yaklaşık 10 bin kişi hayatını kaybetti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.