SON DAKİKA
Hava Durumu

İsviçre Kırım'a yatırımları yasakladı

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2015 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2015 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsviçre Kırım'a yatırımları yasakladı

İsviçre hükümeti, Rusya’ya uygulanan yaptırımların süresini uzattı ve Avrupa Birliği tarafından Rusya'ya uygulanan yaptrımlara benzer bir karar alarak genişletti. İsviçre, ayrıca Kırım ve Sivastopol'a yapılan tüm yabancı yatırımlara yasak koydu.

İsviçre Federal Konseyi’nden yapılan açıklamada, AB’nin Kırım’la her türlü yatırım ve ticaret ilişkisi yasaklaması doğrultusunda benzer bir karar aldığını belirtilerek, Rusya’nın ilhak ettiği Kırım ve Sivastopol’e ilişkin yeni yaptırım kararını onaylandığı kaydedildi.

Açıklamada, “Kırım'a ve Sivastopol'a tüm yabancı yatırımlar yasaklandı. Yasak, yatırım ve turizm başta olmak üzere ekonominin diğer alanları da kapsıyor. Kırım ve Sivastopol’e belirli ürünlerinin ihraç edilmesi ile ilgili daha önce uygulanan yasak, listeye ihractı yasaklanan yeni ürünlerin eklenmesiyle genişletildi” denildi.

Öte yandan, Rusya'ya yaptırımlar çerçevesinde İsviçre Federal Konseyi, AB’nin yaptırım uyguladığı 28 kişi ve şirkete daha kısıtlama uygulanacağını kaydetti. İsviçreli iş adamlarına söz konusu şirket ve kişilerle ticaret ilişkileri kurması yasaklanıyor. Bununla birlikte söz konusu şirket ve kişilerle ticari ilişkileri olan şirketler ise bunu ilgili makamlara bildirmesi gerekiyor.

İsviçre, Rusya ile ilgili yaptırım listesine, geçen sene 6 Ağustos'ta 18 Rus şirketi ile 26 kişiyi, 27 Ağustos'ta 11 kişi ve 5 bankayı, 13 Kasım'da 24 kişiyi, son olarak da 16 Aralık'ta 13 kişiyi ve 5 kurumu eklemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.