SON DAKİKA
Hava Durumu

İsviçre, Rusya’ya karşı yaptırımları arttırdı

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2014 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2014 08:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsviçre, Rusya’ya karşı yaptırımları arttırdı

İsviçre, Ukrayna’ya saldırılardan dolayı Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımları arttırdı.

Avrupa Birliği’nden sonra İsviçre yönetimi de yaptırımları arttırma kararı vererek Rusya’nın uluslararası yaptırımlardan kaçınmasını önlemek için ilave tedbirler aldı.

İsviçre Federal Konseyi, yaptırımlar ile ilgili açıklamayı 12 Kasım Çarşamba günü yayınladı.

TASS haber ajansı, “Söz konusu değişiklikler 27 Ağustos tarihli kararnameye dahil edildi. Böylece İsviçre, yaptırım uygulanan Rusya’nın beş bankasının uzun vadeli menkul kıymetlerinin kullanımını yasakladı” diye belirtti.

Daha önce İsviçre yönetimi, yaptırım uygulanan Rusya’nın beş bankasının uzun vadeli menkul kıymetlerini ihraç etmek için ülkede izin alınması gerektiğine dair kararnameyi kabul etmişti. İlgili kararname, AB’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlardan kaçınılmasını önlemek için kabul edilmişti.

Eylül ayında Avrupa Birliği, Rosneft, Transneft ve Gazprom neft şirketlere borç vermeyi ve 30 günden uzun vadeli tahvilleri ülke içinde yasakladı.

Aynı sınırlamalar Sberbank, VTB, Gazprombank, VEB, Rosselhozbank, Uralvagonzavod, Oboronprom ve diğer Rus şirketlere uygulandı.

Ağustos ayının sonunda Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD ve AB’nin Rusya’ya karşı dostane olmayan davranışlarına İsviçre’nin de katıldığını belirtti.

14 Ağustos tarihinde İsviçre Parlamentosu, Rusya Devlet Duması Başkanı Sergey Narışkin’in ülkeye ziyaretini iptal etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.