SON DAKİKA
Hava Durumu

İtalyan heyeti işgal altındaki Kırım'da

İtalya hükümetinin yasağına rağmen İtalyan heyeti işgal edilen Kırım'ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İtalyan heyeti işgal altındaki Kırım'da

İtalya bölge konseylerinin milletvekilleri ve iş adamlarından oluşan heyet yaptırımlara rağmen Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a ziyaret düzenledi.

Ria’nın haberine göre, 14 Ekim’de hava yoluyla İtalya’nın Veneto, Liguria, Lombardia, Toskana, Emilia-Romagna bölgelerini temsil eden ve 18 kişiden oluşan bir heyet işgal edilen Kırım’a gitti. Yalta Uluslararası Ekonomi Forumu Vakfı Başkanı Anderey Nazarov, “Heyetin katılımcıları yarımadayı ilk kez ziyaret etmelerine rağmen Kırım’ın arkadaşları. Heyet, Kırım referandumunun tanınması ve yaptırımlarının kaldırılmasını savunan İtalyan siyasetçilerden oluşuyor” diye konuştu.

Öte yandan İtalya hükümeti, bölgesel konseylerin milletvekilleri ve iş adamlarından oluşan söz konusu heyetin işgal edilen Kırım’ı ziyaret etmelerinin yasaklandığını bildirdi.

Daha önce Kuzey Ligi Partisi tarafından sunulan Kırım’ın Rusya'nın bir parçası olarak kabul edilmesini ve Rusya’ya karşı yaptırımların kaldırılmasını öngören karar tasarısının İtalya’nın Veneto, Liguria ve Lombardiya Bölge Konseyleri tarafından oy çokluğuyla kabul edildiği bildirilmişti. Ardından İtalya’nın Toskana Bölge Konseyi de, ülke hükümetine Rusya’ya karşı yaptırımların iptal edilmesi ile ilgili talebi içeren kararı oybirliği ile kabul etmişti.

Alınan bu kararlardan sonra İtalya Parlamentosu Temsilciler Meclisi’nin 3 Ağustos tarihinde, Ukrayna’da istikrarın sağlanması amacıyla Minsk Anlaşmaları’nın yerine getirilmesi çağrısını içeren kararı kabul ederek bunun, İtalya ve Rusya arasında düzenli ekonomik ilişkilerin yenilenmesi için esas önkoşul olduğunu belirtti.

Rus propagandasının bu tür ziyaretleri Kırım'ın işgalini meşrulaştırma çabası yönünde kullandığı biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.