SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmir'de "İzmir Enternasyonal Fuarı" düzenlendi

İzmir'de 86. İzmir Enternasyonal Fuarı düzenlendi. Fuara Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve diğer 26 ülkeden 15'i bakan düzeyinde katılım oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 19:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İzmir'de "İzmir Enternasyonal Fuarı" düzenlendi

Bugün 18 Ağustos'ta İzmir'de 86. İzmir Enternasyonal Fuarı düzenlendi. Fuara Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve diğer 26 ülkeden 15'i bakan düzeyinde katılım oldu.

Fuar'da konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: "Türkiye, 2017 ilk çeyreğindeki yüzde 5 büyüme, 12 Eylül'de açıklanacak rakamlarda yüzde 5'in üzerinde büyüme, üçüncü çeyrekte yüzde 7'nin üzerinde ve yıl sonu itibarıyla da yaklaşık yüzde 5,5'in üzerinde büyümeyi yakalayan bir ülke olacaktır. Türkiye önümüzdeki 10 yılda en çok enerji yatırımın yapılacağı ükelerden biri olacaktır. Enerji teknolojileri alanında fırsatların olduğu bir ülke konumuna gelecektir. Ulaştırma, haberleşme teknolojilerinde, savunma teknolojilerinde, tarım teknolojilerinde fırsatlar ülkesi olacak. İnşaat ve inşaat teknolojilerinde de fırsatlar ülkesi olacaktır. Bu sene fuarın teması inovasyon ve enerji." açıklamasında bulundu.

 

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak "Türk Akım Projesi" hakkında bilgi verdi

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda konuşan Novak, "Türkiye ve Avrupa Birliği'nin enerji güvenliğini arttırmak için tasarlanan Türk Akımı projesi başarılı şekilde uygulanmaya devam ediyor. Rusya'nın Karadeniz kıyısında Mayıs 2017'de başlayan inşaata, şimdiye kadar da boru hattının 170 kilometreden fazlası döşendi" dedi.

Toplantı sonrası Türk Eximbank ile Japon İhracat Destek Kuruluşu NEXİ arasında iş birliği anlaşması imzalandı, fuar katılımcısı yabancı delagasyonla aile fotoğrafı çektirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.