SON DAKİKA
Hava Durumu

JİRİNOVSKİY: UKRAYNA’NIN GÜNEY DOĞUSUNU RUSYA İLHAK EDECEK

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2006 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2006 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
JİRİNOVSKİY: UKRAYNA’NIN GÜNEY DOĞUSUNU RUSYA İLHAK EDECEK
Daha önce verilen bilgiye göre, Rusya Parlamentosu Başkan Yardımcısı, “Yedinaya Rossiya” Milletvekilleri grubu üyesi Oleg Morozov “Turuncu” Koalisyonun kurulması, Ukrayna Verkhovna Rada’sında Rusya karşıtı güçlerin galibiyetidir” yorumunu yaptı.
Oleg Morozov, Başbakan Yuliya Timoşenko, Meclis Başkanı “Naşa Ukraina”dan bir aday, Başbakan Birinci Yardımcısı da Ukrayna Sosyalist Partisinin adayının olacağı bir koalisyon hükümetinin kurma haberi ılımlı olarak karşıladığını söyledi.
Rusya Gosudarstvennaya Duma Başkan Yardımcısı “Bütün bunlara, Ukrayna Verkhovna Rada’sında Rusya karşıtı güçlerin galibiyetini tespit eden gözlemci olarak yaklaşıyorum” dedi.
Aynı zamanda Rusya Parlamentosu Başkan Yardımcısı Vladimir Jirinovskiy, Ukrayna Verkhovna Rada’sında “turuncu” koalisyonun kurulması ve başbakan olarak Yuliya Timoşenko’nun atanmasını, politik bir hata ve Ukrayna’nın parçalanması ile sonuçlanacağını düşünüyor. O “böyle bir koalisyonun kurulması, politk ve ekonomik hataların çoğalması ve neticede ülkenin dağılması ile sonuçlanacaktır” dedi ve “Ukrayna ikiye parçalanabilir, güney doğusu Rusya sınırlarına dahil olacak, batısı da Polonya gibi küçük bir devlet olacaktır” ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.