SON DAKİKA
Hava Durumu

Kamu görevlileri yasa dışı biçimde Putin lehine imza topluyor

Rusya'da kamu çalışanlarının, siyasi adaylar lehine imza toplaması yasalara aykırı durumda olsa da, son günlerde Putin lehine imza toplayan kamu görevlilerine dair haberlerin sıklaştığı görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 21:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kamu görevlileri yasa dışı biçimde Putin lehine imza topluyor

Rusya'da Vladimir Putin'in en büyük rakibi konumundaki muhalif aktivist Aleksey Navalnıy'ın, Çuvaşistan'ın başkenti Şupaşkar'daki kampanya bürosundan gönüllüler, devlet başkanlığı seçimlerini boykot çağrısı yapmak üzere 28 Ocak'ta bir miting düzenlemek için başvuruda bulundu.

Kampanyanın yerel koordinatörü durumundaki Semyon Koçkin bugün, 16 Ocak'ta konuyla ilgili olarak bir video paylaştı. Videoda Koçkin, Rusya'da devlet başkanlığı seçimlerinin yalnızca Putin'in "yeniden atanması" anlamına geldiğini ve seçimlerde adil bir şekilde oy kullanma imkanı sağlanmadığını belirtti.

Koçkin ayrıca, Navalnıy'ın kampanyasında yer alan meslektaşı Yuri Sidorov'un,  bir alışveriş merkezinin önünde Putin lehine imza toplayan genç bir erkek ve kadınla konuşmalarına dair kesitleri de paylaştı.

Bahse konu görüntülerdeki Putin'in sözde "gönüllüleri", Şupaşkar Belediyesi'nde çalıştıklarını itiraf ederken, genç kadın panikleyerek Şupaşkar Belediyesi Gençlik Departmanı Sorumlusu Stanislav Trofimov'u aramaya çalışıyor. Görüntülerin ardından Koçkin, Trofimov'un saati 2 dolar karşılığında imza toplayacak insanlar aradığı bir sosyal medya reklamını ekrana getirdi. Rusya'da kamu çalışanlarının, siyasi adaylar lehine imza toplaması yasalara aykırı durumda.

Öte yandan bugünlerde Rus basını, Putin'in şimdiden 1 milyon imzaya ulaştığını iddia etse de, gerçek rakamların bu olup olmadığı konusunda somut şüpheler bulunuyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.