SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada Başbakanı Trudeau'dan "Ramazan" tebriği

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, kutsal Ramazan ayının başlangıcı dolayısıyla bir video mesaj yayınlayarak, Kanada ve Dünya Müslümanlarına iyi dileklerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2017 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada Başbakanı Trudeau'dan "Ramazan" tebriği

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, kutsal Ramazan ayının başlangıcı dolayısıyla bir video mesaj yayınlayarak, Kanada ve Dünya Müslümanlarına iyi dileklerde bulundu. Trudeau, "Selamünaleyküm" diyerek başladığı video mesajda, "Müslüman toplumlar için kutsal bir ay olan Ramazan aynı zamanda Hz. Muhammed'e Kur'an'ın indirilişini simgelemektedir. Bir ay boyunca oruç ve dualarla geçen bu süreç manevi gelişmeyi, tefekkürü ve merhameti teşvik etmektedir." ifadelerini kullandı.



156189



Trudeau mesajında ayrıca, çoğulculuk ve Kanada'da ırkçılığın bozguna uğratılması gerektiğinden bahsederek, "Ramazan ayı, Müslümanların aileleri ve arkadaşlarıyla beraberce ibadet ederek, iftar sofralarını paylaştıkları bir zaman. Hepimiz için Ramazan, bize verilen armağanlara şükretmemiz ve cömert bir şekilde diğerleriyle paylaşmak için bir hatırlatıcıdır." şeklinde konuştu. Kanada Başbakanı, ülkedeki Müslüman Cemaatin, Kanada'nın güçlü, zengin ve kapsayıcı bir ülke haline gelmesine büyük katkı sağladığını kaydederek, "Ramazan ayınız mübarek olsun." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.