SON DAKİKA
Hava Durumu

Kanada'dan Ukrayna ile Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşmasına onay

Kanada Senatosu, Ukrayna ile Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşmasına onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada'dan Ukrayna ile Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşmasına onay

Kanada Senatosu, Ukrayna ve Kanada arasında Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşması’nın onayladı.



Konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna’nın Kanada büyükelçisi Andrey Şevçenko, “Kanada’daki büyük Ukrayna günü devam ediyor: Senato Ukrayna ve Kanada arasında Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşması’nı onayladı” diye bildirdi.



Büyükelçi anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Kanada Genel Valisi tarafından imzalaması gerektiğini ekledi.



154252



 



Bilindiği gibi, 11 Temmuz 2016 tarihinde Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Stepan Kubiv ve Kanada Maliye Bakanı Bill Morneau, Ukrayna ve Kanada arasında serbest ticaret bölgesi ile ilgili anlaşmayı imzaladı.



14 Mart 2017’de  Ukrayna Parlamentosu, 1020 sayılı Ukrayna ve Kanada arasında Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşması’nın onaylanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etti.



Ukrayna Ekonomi Bakanlığı’nın verilerine göre, Ukrayna ve Kanada arasında Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşması, Ukraynalı ihracatçıların ürün piyasasının yüzde 98’ine vergisiz erişimini sağlayacak.



153552



 



Kanada’nın ithal vergisini iptal etmesi, Ukrayna’daki gıda, hafif, kimya, petrokimya ve makine mühendislik sanayisi üreticilerinin Kanada’daki piyasalarda maksimum avantaj elde etmesini sağlayacak. Öte yandan anlaşma, hammadde ve ileri teknoloji ithalatı için fırsat oluşturacak ve bu, Ukrayna’nın ekonomik gelişmesine yardımcı olacak.



Tahminlere göre, Anlaşmanın yürürlüğe girmesi, ithalat vergisinin kaldırılmasından yılda yaklaşık 1,2 milyon dolar kayıp dahil olmak üzere bütçe gelirinde küçük kayıplara neden olacak. Bununla birlikte orta vadeli perspektifte bütçe gelirindeki azalmanın katma değer vergisi ve doğrudan yabancı yatırım akımının artışı sayesinde karşılanacağı bekleniyor.



Serbest Ticaret Anlaşması’nın onaylanması, Ukrayna’daki üreticileri, rekabet edebilir ürünler üretmeye teşvik edecek. İhraç edilen ürün yelpazesinin genişlemesi de Ukrayna’nın ekonomik gelişimini olumlu etkileyecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.