SON DAKİKA
Hava Durumu

Katalan liderin "tutuklanma" sanrısı

Katalonya bölgesel yönetiminin lideri Carles Puigdemont bugün, 5 Ekim'de yaptığı açıklamada, İspanya tarafından yasa dışı ilan edilen bağımsızlık referandumuyla ilgili olarak tutuklanmaktan korkmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Katalan liderin "tutuklanma" sanrısı

Katalonya bölgesel yönetiminin lideri Carles Puigdemont bugün, 5 Ekim'de yaptığı açıklamada, İspanya tarafından yasa dışı ilan edilen bağımsızlık referandumuyla ilgili olarak tutuklanmaktan korkmadığını söyledi. Geçtiğimiz Pazar günü (1 Ekim) gerçekleştirilen bağımsızlık referandumu, İspanya'nın son yıllarda yaşadığı en büyük anayasal kriz olarak değerlendiriliyor.



159958



Puigdemont Bild gazetesine verdiği demeçte, olası bir tutuklamadan korkmadığını kaydederken, "Artık İspanya hükümetinin yapacağı şeyler beni şaşırtmaz. Tutuklanmam da mümkündür ki bu oldukça barbarca bir adım olacaktır." şeklinde konuştu. Buna rağmen Puigdemont'a yönelik İspanya yönetimi ve yargısından gelen herhangi bir tutuklama tehdidi bulunmuyor.



Avrupa Birliği (AB) ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkeden, İspanya'nın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiği ve ayrılıkçılığın çözüm olmadığı yönünde beyanlar geldi. Bu açıdan Katalonya'nın olası bağımsızlık ilanı uluslararası toplumda destek bulmayacak gibi görünüyor.



Katalan lider Puigdemont daha önce basın mensuplarına, İspanya tarafından yasa dışı olarak tanımlanan referandumda oy sayımının bitmesinin ardından bölge parlamentosuna bağımsızlık ilan edilmesi yönünde talepte bulunacağını açıklamıştı. Puigdemont dün, 5 Ekim'de yayınlanan demecinde, "Yurtdışından gelen oyların sayımının tamamlanması muhtemelen haftasonuna kadar sürecek. Bu nedenle haftasonunda ya da önümüzdeki haftanın başına hareket edeceğiz."şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.