SON DAKİKA
Hava Durumu

Katalonya'da oy sandıkları ve pusulalara el konuldu

İspanya'ya bağlı Katalonya Özerk Bölgesi'nde ayrılıkçıların Ekim ayında yapmayı planladıkları bağımsızlık referandumu öncesinde tartışmalar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2017 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Katalonya'da oy sandıkları ve pusulalara el konuldu

İspanya'ya bağlı Katalonya Özerk Bölgesi'nde ayrılıkçıların Ekim ayında yapmayı planladıkları bağımsızlık referandumu öncesinde tartışmalar devam ediyor. Bugün, 12 Eylül'de, başkent Madrid merkezli mahkeme önleyici bir karar olarak, bölgenin bağımsızlığıyla ilgili bir yasanın askıya alınmasına karar verdi.



159176



Bilindiği gibi 7 Eylül'de Katalonya Parlamentosu'nda kabul edilen ve bağımsızlığın önünü açması amaçlanan "Cumhuriyetin kuruluşu ve hukuki geçiş" başlıklı yasanın iptali için geçtiğimiz günlerde Başbakan Rajoy'un hükümeti Anayasa Mahkemesi'ne iptal talebiyle başvuruda bulunmuştu.



Öte yandan Katalonya'da yerleşik savcılıktan bugün yapılan açıklamada çok sayıda oy sandığı, seçim pusulaları ve yasaklanan referandumda kullanılmak üzere hazırlanan pek çok diğer seçim malzemesi ele geçirildiği duyuruldu.



Barcelona bölge savcısının, jandarma benzeri "Guardia Civil", Katalan Hükümeti'nin kontrolündeki "Mossos" olarak bilinen yerel polisler ve ulusal polis güçlerinin şeflerini ofisine çağırdığı kaydedildi. Gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından açıklama yapan bölge savcısı, olası suçların önlenmesi amacıyla bölge yetkilileri, kamu personeli ve şahıslar hakkında yasal takibat gerçekleştirmesi için polis şeflerine emir verdiğini belirterek, "Yasadışı referandumun hazırlanması ve gerçekleştirilmesi amacıyla toplanan tüm kaynaklar ve malzemelere karşı polis yetkilileri gerekli her türlü tedbiri alacak." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.