SON DAKİKA
Hava Durumu

"Katalonya, Pazartesi günü bağımsızlığını ilan edecek"

Bölgesel parlamentoda bulunan bağımsızlık yanlısı partilerin, 9 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantıda, bağımsızlık ilan etmek üzere bir oylama yapılmasını talep ettiği kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Katalonya, Pazartesi günü bağımsızlığını ilan edecek"

Bölgesel yönetimden bir yetkilinin ifadesine göre, Katalonya önümüzdeki Pazartesi günü İspanya'dan bağımsızlığını ilan edecek. Bölgesel parlamentoda bulunan bağımsızlık yanlısı partilerin, 9 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantıda, bağımsızlık ilan etmek üzere bir oylama yapılmasını talep ettiği kaydedildi.



160013



Katalonya lideri Carles Puigdemont daha önce basın mensuplarına, İspanya tarafından yasa dışı olarak tanımlanan referandumda oy sayımının bitmesinin ardından bölge parlamentosuna bağımsızlık ilan edilmesi yönünde talepte bulunacağını açıklamıştı. Puigdemont bugün yayınlanan demecinde, "Yurtdışından gelen oyların sayımının tamamlanması muhtemelen haftasonuna kadar sürecek. Bu nedenle haftasonunda ya da önümüzdeki haftanın başına hareket edeceğiz." şeklinde konuştu.



159958



Euro bölgesinin en büyük 4'üncü ekonomisi olan İspanya'da devam eden anayasal kriz, ortak para birimini sarsarken, İspanyol hisset senetleri ile tahvillerini de yoğun şekilde etkiledi. Son gelişmelerin ardından İspanya'nın borçlanma maliyetlerinin de hızla arttırdığı kaydediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.