SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan’dan “Kırım’a gitmeyin” önerisi

Kazakistan Dışişleri Bakanı, Kazakistan vatandaşlarına, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a gitmemeleri ve tatil için başka yerleri seçmeleri önerisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan’dan “Kırım’a gitmeyin” önerisi

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov, vatandaşlarına Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a gitmemeleri ve tatil için başka yerleri seçmeleri önerisinde bulundu.
 
Kazakistan’ın başkenti Astana’da 20-22 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenen 13. Avrasya Medya Forumu esnasında Kazakistanlı turistlerin Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da tatil yapıp yapmaması gerektiği ile ilgili soruyu cevaplayan Yerlan İdrisov, “Vatandaşlarımız için pratik özelliklere gelince, onlar bizim için iki kardeş ülkenin birbirine karşı yaklaşımlarını dikkate alarak kendileri karar vermeli. Sorun çıkmaması için nezaket göstererek yaz sezonunda tatil yapılması için başka bir coğrafik noktalar seçilmeli” diye kaydetti.
 
Bununla birlikte Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov, Kazakistanlı turistlerin Kırım’a gitmeye kararlı olması halinde “bu zor durumun iki tarafının” da tutumunu dikkate alarak yolculuk güzergahını seçmeleri gerektiğini belirtti.
 
Daha önce Letonya Dışişleri Bakanlığı’nın, Letonya vatandaşlarını Rusya tarafından işgal edilen Kırım’a ziyaretler konusunda uyardığı bildirilmişti. Letonya’nın, Avrupa Birliği ile birlikte, Kırım’ın yasadışı ilhakını kabul etmeme politikasını tutarlı biçimde gerçekleştirerek Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiğini belirten bakanlık, Ukrayna’nın Rusya tarafından işgal edilen bölgelerine girişlerin Ukrayna yasalarınca belirlenen düzene uygun olarak ve Ukrayna yönetiminin özel izni alınarak sadece Ukrayna Sınır Koruma Servisi’nin kontrol noktalarından gerçekleştirilebileceğini hatırlattı.
 
İsrail Dışişleri Bakanlığı da, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da yasa dışı bulunmanın suç olduğunu vurgulayarak, Kırım’a seyahat edecek vatandaşlarının Ukrayna hükümetinden izin almaları gerektiği konusunda uyarmıştı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.