SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazaklar Tacikistan’da beton fabrikasını kuracaklar

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2007 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2007 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazaklar Tacikistan’da beton fabrikasını kuracaklar
Kazakistan “Holding- Atamaken” finans – ziraat grubu, Tacikistan’ın güneyinde Dangarins bölgesinin Hatlon ilçesinde yılda bir milyon ton üretim yapacak beton fabrikası açmak istiyor. Bunu muhabir demecinde holding yöneticisi Azat Kuatbayev bildirdi.

Kuatbayev’in sözlerine göre, Enerji ve Sanayı Bakanlığı ve holding arasında işbirliği sözleşmesi imzalandı. “Proje masrafı 120 milyon dolar. Devletten bu fabrika ve bizim hakkımızda kararın çıkatmasını bekliyoruz”. Şu anda sanayi bölgesi için toprak alanının verilmesi, hammadde kaynaklarının verilmesi ve işlenmeleri için izin belgesinin verilmesi ile ilgili mektuplar yollandı.

Risk ile ilgili soruya Kuatbayev, “Ülke riski mutlaka var, ancak yıl boyunca durumu inceledik ve verimli olacağını düşünüyoruz. Yüksek gelir riskin olduğu yerde olur” cevabını verdi.

Enerji sağlama ile ilgili soruya ise Kuatbaev bu problemin onları düşündürtmediğini kaydetti. Kuatbaev: “Başta, bizim alanımız Santudinsk hidroelektrik santralinden fazla uzak olmayacak, gaza bağımlı olmamama meselesine gelince, bize kömür madeninin devredilmesini bekliyoruz, böylece çimento imalatı için geekli ısıyı gazdan değil kömürden elde edebileceğiz.” Şirket genel müdür yardımcısının inşaatın ne zaman başlayacağında dair soruya, fabrikanın iki üretim bölümünden oluşacağını, ikinci üretim bandının fabrika inşaatı başladıktan 3,5 yıl sonra yapılacağını belirtti.

Çeviri: Lilya Emriuseinova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.