SON DAKİKA
Hava Durumu

Kenjaliev: ''Molodyojnoye olaylarını siyasileştirmeyin''

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2012 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2012 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kenjaliev: ''Molodyojnoye olaylarını siyasileştirmeyin''
Kırım Özerk Cumhuriyeti Halklar Arası İlişkiler ve Sürgün Edilen Vatandaşlar Komitesi başkanı Refat Kenjaliev, Akmescit'in Molodyojnoye semtinde Rus Birliği Partisi ve Kozak teşkilatlarının Kırım Tatarlarının hak iddia ettikleri topraklarda yaptığı yıkıma ilişkin olarak yaptığı açıklamada Kırım'da etnik çatışmaların körüklenmemesi çağrısında bulundu.

ATR'in Yerçekimi (Gravitatsiya) programına katılan Refat Kenjaliev, meydana gelen gerginliğin çeşitli siyasi güçler tarafından kendi çıkarları için suni olarak körüklendiğini öne sürdü. Kenjaliev, “Eğer toprak zaptı olayları bu şekilde çözülecekse bu etnik çatışma ihtimalini doğurur.” dedi.

Refat Kenjaliev, “Rus Birliği Partisi ve Kırım Tatar Milli Meclisine durumu siyasileştirmeme ve daha fazla karmaşıklaştırmama çağrısında bulunuyorum. Sadece etnik barış Kırım'ın gelişimine olumlu katkı sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Halklar Arası İlişkiler ve Sürgün Edilen Vatandaşlar Komitesi başkanı Refat Kenjaliev, meydana gelen olayla ilgili olarak gerekli değerlendirmeyi kolluk kuvetlerinin yapacağını belirterek Kırım yönetiminin toprakla ilgili sorunları hukuki yoldan çözmeye çalıştığını kaydetti.

30 Kasım'ı 1 Aralık'a bağlayan gece çoğunluğu Kozak olarak adlandırılan paramiliter teşkilatlara mensup yaklaşık 100 gençten oluşan bir grup, Akmescit'in Moskova yolu çıkışında bulunan Molodyojnoye mahallesinde Kırım Tatarlarının hak iddia ettiği topraklarda kurdukları kulübeleri darmadağın etmişti. Aynı gece Büyük Cuma Camisi inşa edileceği alanda bulunan bekçi kulübesine Molotov kokteylli saldırı düzenlenmişti.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.